Ahşap Tasarımı Ve CNC Tezgahında Üretimi

Kursun Adı:  AHŞAP TASARIMI VE CNC TEZGAHINDA ÜRETİMİ
Eğitimcinin Adı: Öğr.Gör.Erdal ÖZTÜRK
Eğitimin Türü (Online-Yüzyüze ?) Yüzyüze
Eğitimin Hedef Kitlesi Mobilyacılar,Öğrenciler ,Mühendisler,Öğretmenler,Tasarımcılar,
Son Başvuru Tarihi: ...... ....... 2023 Saat 17:00  a kadar
Eğitim Takvimi

Pazartesi 18:00-21:00

Çarşamba 18:00-21:00

Cuma 18:00-21:00 saatleri arasında

Eğitimin Yeri Teknik Bilimler CNC Labaratuarı
Eğitim Sonunda Sınav Yapılacaksa:                           Sınav Tarihi:   ...... ...... 2023 Saat 18:00-21:00 arasında
Kursun Amacı: Ahşap tasarımı ve cnc tezgahında üretimi Eğitiminin amacı CNC Router tezgahlarının çalışma mantığını kavramak,Kontrol ünitesini tanımak, CNC Router tezgahlarının parça bağlama yöntemlerini,Parça sıfırlamayı ve takım ofsetlerini  almayı,Kesme hızı, devir ve ilerleme gibi kesme parametrelerini belirlemeyi,Parça sıfırını ve takım ofsetlerini alarak işleme safhasına getirebilmeyi,G ve M kodlarını iyi derecede öğrenip parça programı yapabilmeyi,CAM sisteminden alınan NC kodunu tezgaha aktarmayı öğrenmektir.Bilgisayar ortamında Ürünün tasarımı hazırlanması,takım yolu  sümilasyonu, nc code aktarımı yapılarak ,cnc router,cnc lazer kulalanarak ahşabın şekillendirilmesi
Eğitime Kimler Katılabilir? (Başvuru İçin Önkoşul Durumu):  Bu eğitim, kendisini geliştirmek isteyen ve yeni bir meslek edinmek isteyen tüm teknoloji sevenlere açıktır. Eğitime katılacak kursiyerlerde  herhangi bir eğitim mezuniyeti aranmamaktadır.
Kursun Önemi: Teknoloji, insan gereksinimleriyle başlayan bir tasarlama-yapma ve uygulama sürecidir.ahşap tasarımı ve üretim Bilgisayar teknolojisi ile seri üretimin entegrasyonu modern makinelerin üretimine yol açmıştır. Mobilya ve iç mekân tasarım alanında kullanılan genel işlem makinelerinde çalışacak kalifiyeli personel bulmak, üretilen tüm ürünlerde aynı kalite ve hassasiyetin sağlanması ve bunun sürekli kılınması yüksek maliyetlere neden olmaktadır. Teknolojinin gelişimi ve geliştirilen makinelerle daha az kalifiyeli elemana ihtiyaç vardır. Üretimdeki tüm ürünlerde aynı kalite ve ölçü hassasiyetinde üretimini sağlanan ve bilgisayar teknolojisi ile kontrol edilen CNC makineleri mobilya sektörümüzde uzun yıllardır yerini almış , gün geçtikçe alanları ve sayıları artmaktadır.
Kurs Sonu Elde Edilecek Kazanımlar:  (Bu kursun kişiye sağlayacağı avantajlar nelerdir?)
Kurs Saati: 48 Saat
Kurs İçeriği:  CAD Teknolojisi ve Temelleri
Program ve Arayüz
2D Çizime Giriş