AMOS PROGRAMI İLE YAPISAL EŞİTLİK MODELİ UYGULAMASI

1-KURSUN ADI: AMOS PROGRAMI İLE YAPISAL EŞİTLİK MODELİ UYGULAMASI

Kurs  Tarihi:  13- 14 Temmuz 2019

2-KURSUN AMACI ve ÖNEMİ:

Yeni bir ölçek geliştirme veya daha önce geliştirilen ölçeğin istatistiki olarak analiz edilmesi sosyal, eğitim ve tıp bilimlerinde araştırma metodolojileri açısından oldukça önemlidir. Yapısal eşitlik modellemesi (YEM); belirli bir konu üzerine kurulmuş olan modelin istatistiki olarak analiz edilmesine yarayan yöntemler bütünü olarak tanımlanabilir. Bu açıdan, YEM ile araştırmacılar; değişkenler arasındaki regresyon (yol) analizini, korelasyon analizini ve doğrulayıcı faktör analizini bir arada yapabilme ve modelin istatiksel olarak anlamlı olup olmadığının yorumlayabilme imkânı bulabilmektedirler. Klasik istatistik tekniklerinden farkı ise, birden fazla yöntemi içermesi ve model uyum iyiliklerinin tespit edilebilmesidir. Bu açıdan özellikle anket, model veya araştırma tasarımı üzerine çalışan araştırmacılar için YEM eğitiminin oldukça önemli bir fırsat olarak değerlendirileceği düşünülmektedir.

3-EĞİTİM SÜRESİ: Toplam 14 Saat (2 Gün)  planlanmaktadır. Dersler hafta sonu Cumartesi veya Pazar günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında GÜSEM bünyesindeki dersliklerde gerçekleştirilecektir.

4-BEKLENEN KATILIMCI SAYISI: Maksimum 17 Katılımcı

5-BAŞVURU ŞARTLARI: Öğrencilerin yanlarında SPSS (en düşük 21 sürümü) ve AMOS programlarının yüklü olduğu bir dizüstü bilgisayar ile gelmesi gerekmektedir. (İhtiyaç halinde öğretim üyesi tarafından kurs öncesi yüklenebilecektir.)

6-KURS ÜCRETİ:  Eğitim Bedeli 350 TL olabilir.

7-PROGRAMDA DERS VERECEK EĞİTMENLER: Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Rençber, Gaziantep İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Sayısal Yöntemler ABD Öğretim Üyesi

8-PROGRAM KOORDİNATÖRÜ: Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Rençber

9- EĞİTİM İÇERİĞİ:

• Yapısal Eşitlik Modellemesi Nedir? (2 Saat)
  • Keşfedici Faktör Analizi Uygulaması (1 Saat)
  • AMOS Programının Tanıtılması (1 Saat)
  • AMOS’ta Model Tanımlama (1 Saat)
  • Örnek YEM Uygulaması (2 Saat)
  • En iyi Modeli Elde Etme Yöntemleri (2 Saat)
  • Doğrulayıcı Faktör Analizi Yorumlanması (1 Saat)
  • Yol Analizinin Yorumlanması (1 Saat)
  • Aracı Değişken ile YEM Analizi (1 Saat)
  • YEM Çıktılarının Tamamının Birlikte Yorumlanması (1 Saat)

Literatürden Örnek Çalışmaların İncelenmesi (1 Saat)

NOTLAR:

• YETERLİ KONTENJANA ULAŞTIKTAN SONRA SINIFIMIZ AÇILACAKTIR.
  • KURS BAŞLADIKTAN SONRA ÜCRET İADESİ YOKTUR.

EĞİTMEN HAKKINDA

Yönetici

Admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam sit amet nulla sed neque congue pharetra sed sed leo. Pellentesque elementum porttitor libero hendrerit porta. Aenean vitae odio semper, iaculis nibh non, hendrerit augue. Nam non tincidunt justo, eu fermentum nulla