Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi

Programın Adı:

ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (GGYS)

Temel Eğitimi

Eğitimci veya Eğitimcilerin Adı:

Doç. Dr. Hatice Pekmez

Öğr.Gör. Z. Şebnem Yakar

Eğitimin Türü (Online-Yüz yüze ?)

Online

Programın Hedef Kitlesi

Gıda ve ilgili alanlarda eğitim gören lisans ve ön lisans öğrencileri veya mezunları

Son Başvuru Tarihi:

 

Eğitim Takvimi

 

Eğitimin Yeri

(Online ise Zoom Platformu)

Zoom

Eğitim sonunda sınav yapılacaksa:                           Sınav Tarihi:

 

Programın Amacı:

Gıda üretim zincirinde bulunan herhangi bir kuruluşun, gıdanın tüketimi esnasında güvenli olmasını temin edebilmek için gıda üzerindeki güvenlik tehlikelerini yönetmeye yönelik bir sistemin nasıl kurulacağı ve yönetileceği konusunda temel bilgilerin aktarımının sağlanmasıdır.

Eğitime Kimler Katılabilir?  Başvuru İçin Önkoşul Durumu):

 

Gıda ve ilgili alanlarda eğitim gören, mezun veya çalışan herkes katılabilir. ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi (KYS) Temel Eğitimi almış olmak önkoşul olmamakla beraber önerilir.

 

Bu Programın Önemi:

 

ISO 22000 sisteminin uygulanması, tedarikçilerin, sektör tarafından sıkça talep gören ürünlerinin üretim ve servis süreçlerini geliştirerek insan sağlığı açısından güvenli, firma açısından da daha karlı bir hale dönüştürmesini sağlamaktadır. ISO 22000 sistemi HACCP sistemini prensiplerini ve uygulama basamaklarını tamamlamakta, yönetimin sorumluluklarının eğitimi ve sürekli iyileştirme faaliyetlerini tanımlaması nedeniyle de ISO 9001 ile uyum oluşturmaktadır. Bu sayede hem güvenli gıda üretimini sağlamakta hem de firmaların kurumsallaşma süreçlerini hızlandırarak gelişimlerine destek vermektedir.

Program Sonu Elde Edilecek Kazanımlar:  (Bu kursun kişiye sağlayacağı avantajlar nelerdir?)

 

  • ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi temel tanımlarını ve ilkelerini kavramak,
  • ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ni doğru anlamak ve yorumlamak,
  • ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin nasıl uygulanabileceğini örnekler ile görmek,
  • ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi sertifikası ile kariyerine katkı sağlamaktır.

Programın Toplam Saati:

2 gün / Toplam 12 saat

 

Program İçeriği:

 

 

  • Gıda Güvenliği Temel Kavramların Açıklanması
  • Yönetsel ve Operasyonel Riskler
  • Ön Gereksinim Programı
  • Tehlike Analizi Fiziksel, Kimyasal, Biyolojik Tehlikelerin Belirlenmesi
  • Standard Şartların Yorumlanması
  • Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Geçerli Kılınması, Doğrulanması ve İyileştirilmesi
  • Pratik ve Örnek Çalışmalar

Bu Programı Açmak İçin Gereken MİN. Katılımcı Sayısı:

  5

Verimlilik Açısından Programa katılabilecek MAX. Kişi sayısı

 20

 

 


GÜSEM BANKA HESAP BİLGİLERİ

Hesap Adı: G.Antep Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı
Banka/Şube: Halkbank-Uydu Şubesi
IBAN NO: TR 20 0001 2001 3380 0080 0000 07
Not: Lütfen ödemelerinizde Ad Soyad, TC Kimlik No, Kurs Adı belirtiniz.
ÖNEMLİ UYARI Bankacılık uygulamalarından biri olan FAST yoluyla ödeme yapmayınız!!!
Sadece Havale veya EFT yöntemini kullanınız.

E-Posta Bültenimize Abone Olun

Yeni sertifika programları ve duyurulardan haberdar olun, indirimlerden faydalanın.