Hijyen ve Sanitasyon

Kursun Adı:  HİJYEN VE SANİTASYON EĞİTİMİ
Eğitimin Türü (Online-Yüzyüze ?) Online
Eğitimin Hedef Kitlesi Aşçılar, servis personelleri, gıda üretim işletmesi yöneticileri,  gıda mühendisleri, gıda teknikerleri, veteriner hekimler vb. Gıda ve gıda üretimi alanına bir şekilde dahil olan her kesim hijyen ve sanitasyon eğitiminin hedef kitlesini oluşturmaktadır. 
Eğitim Takvimi 22-23 Mayıs - Eğitim 2 gün sürecek olup toplam 8 saat olacaktır.
Eğitimin Yeri zoom üzerinden online olarak yapılacaktır.
Kursun Amacı: Hijyen ve sanitasyon eğitimine katılacak kişilerin; yiyeceklerin hazırlanması, pişirilmesi, saklanması, ambalajlanması, servisi gibi yiyecek üretim aşamalarının tümünde uyulması gereken hijyen ve sanitasyon kuralları konusunda bilgi edinmesi ve edindiği bilgileri uygulayabilmesini sağlamaktır. Bununla birlikte pandemi döneminde  işletmelerin dikkat etmesi gereken konular ve kurallar hakkında detaylı bilgi vermektir. 
Eğitime Kimler Katılabilir? (Başvuru İçin Önkoşul Durumu):  Gıda maddelerinin üretim aşamasından başlayarak depolanması, taşınması, ambalajlaması da dahil olmak üzere bütün süreçlerinde görev yapan gıda üretim işletmesi personelleri ve yöneticileri ile birlikte, gıda teknikerleri, gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri, sağlık teknikerleri, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler ve hijyen ve sanitasyon konusunda eğitim almak isteyen bütün katılımcılar bu eğitime katılabilirler.
Kursun Önemi: Beslenme konusu insan ihtiyaçlarının en önemlisi olmakla birlikte günümüzün değişen ve gelişen sosyo ekonomik şartları nedeniyle beslenme ihtiyacının giderilmesinin yanında farklı rolleride üzerine toplamış bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanlar evlerinde yaptıkları yemeklerin yanında; iş hayatı, sosyalleşme,  özel günlerde bir araya gelme, iş toplantıları ve daha birçok bahaneyle günde en az bir öğün yemeğini gıda üretimi konusunda profesyonel hizmet veren yiyecek içecek işletmelerinden temin etmektedir. Gıda üretim işletmeleri hizmet sundukları kişilerin beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında kaliteli, sağlıklı ürünler ve hizmet sunarak rakip işletmelerle rekabet etmek durumundadırlar. yiyecek içecek işletmeleri arasındaki bu rekabet ortamı, hijyen ve sanitasyon konusunun daha da ön plana çıkmasına neden olmaktadır. Hijyen ve sanitasyon eğitimi ile besinlerin üretim ve temin aşamasından başlanarak, mutfak ve servis alanlarının düzenlenmesi, gerekli altyapının sağlanması, hijyen şartlarının sağlanması, temizlik ürün ve araçlarının kullanılması gibi konularda yeterli bilgiye sahip olmak ve bu bilgileri uygulayabilmekle mümkündür. 
Kurs Sonu Elde Edilecek Kazanımlar:  (Bu kursun kişiye sağlayacağı avantajlar nelerdir?) Eğitim sonunda katılımcılar; hijyen ve sanitasyon konusunda, ayrıca pandemi döneminde uyulması gereken kurallar konusunda detaylı bilgiye sahip olacak ve bu bilgileri uygulayabilir hale gelecektir. 
Kurs Saati: 8 saat
Kurs İçeriği:  * COVID 19 PANDEMİ DÖNEMİNDE İŞLETMELERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR VE  UYULMASI GEREKEN KURALLAR
* HİJYEN VE SANİTASYON KONUSUNDA TEMEL KAVRAMLAR
* YİYECEK HİJYENİ
* ÇALIŞMA ORTAMI HİJYENİ
* EKİPMAN HİJYENİ
* PERSONEL HİJYENİ
* DEPOLAMA VE TAŞIMA
* ATIK MATERYAL
* TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON
* HAŞERE KONTROL
Kurs Açmak İçin Gereken Asgari Katılımcı Sayısı: 15 KİŞİ
   
Programda Ders Verecek Eğitmenler: Öğr. Gör. Ali Nadir ZEYREK
Program Koordinatörü: Öğr. Gör. Ali Nadir ZEYREK

GÜSEM BANKA HESAP BİLGİLERİ

Hesap Adı: G.Antep Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı
Banka/Şube: Halkbank-Uydu Şubesi
IBAN NO: TR 20 0001 2001 3380 0080 0000 07
Not: Lütfen ödemelerinizde Ad Soyad, TC Kimlik No, Kurs Adı belirtiniz.
ÖNEMLİ UYARI Bankacılık uygulamalarından biri olan FAST yoluyla ödeme yapmayınız!!!
Sadece Havale veya EFT yöntemini kullanınız.

E-Posta Bültenimize Abone Olun

Yeni sertifika programları ve duyurulardan haberdar olun, indirimlerden faydalanın.