KNIME ile Kod Yazmadan Veri Madenciliği Uygulamaları

Eğitimin Hedef Kitlesi İlgi duyan herkes
Eğitim Tarihi ve Süresi:

Eğitimin Yeri Gaziantep Üniversitesi Altyapısı ile ZOOM programı
Kursun Amacı: Bu kurs ile genel anlamda veri madenciliği, makine öğrenme teknikleri ve derin öğrenme algoritmaları hakkında bilgi sahibi olabilecek ve kod yazmadan KNIME programı ile uygulama yapabilecektir.
Eğitime Kimler Katılabilir? (Başvuru İçin Önkoşul Durumu):  Temel istatistik bilgisi olan herkes
Kursun Önemi: Veri madenciliği son zamanlarda popülerliği hızlıca artan konuların başında gelmektedir. Özellikle işletme, tıp, psikoloji gibi alanlarda hızla önemi artan yapay zeka uygulamalarına merakta artmaktadır. Bu süreçte kod yazma korkusundan dolayı birçok araştırmacı ilerleyemeden erken pes edebilmektedir. Bu nedenle literatürde var olan veri madenciliği algoritmaları KNIME ile uygulamalı olarak işlenecektir.
Kurs Sonu Elde Edilecek Kazanımlar:  (Bu kursun kişiye sağlayacağı avantajlar nelerdir?) Bu kursun sonucunda katılımcılar temel ve ileri düzeyde veri madenciliği, makine öğrenme teknikleri ve diğer bazı yapay zeka uygulamaları hakkında bilgi sahibi olması, çeşitli uygulamalar yapabilmesi beklenmektedir.
Eğitim Toplam Saati ve Devam Zorunluluğu:

20 Saat

Eğitimlerimize en az % 70 devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Eğitmen tarafından alınan yoklama listesine göre eğitimlerin % 70'ine devam eden kursiyerlerimize “Katılım Belgesi” verilecek olup, eğitime düzenli devam etmeyen kursiyerlere herhangi bir belge verilmeyecektir.

Kurs İçeriği:  Temel tanımlar (1 Saat) KNIME Programına Giriş (1 Saat) Basit Uygulama Örnekleri (1 Saat) Regresyon Modelleri Konu Anlatımı (1 Saat) Regresyon Algoritmaları Uygulamaları (Doğrusal ve Polinomal Regresyon, CART, Rassal Orman, XGBOOST) (4 Saat) Sınıflandırma Modelleri Konu Anlatımı (1 Saat) Sınıflandırma Algoritmaları (Lojistik Regresyon, CART, Rassal Orman, XGBOOST Uygulamaları) (4 Saat) Kümeleme Modelleri Konu Anlatımı (1 Saat) Kümeleme Algoritmaları ile Uygulama (K-Ortalamalar, Bulanık K-Ortalamalar, K-Medoid) (4 Saat) Birliktelik Modelleri Konu Anlatımı (1 Saat) Birliktelik Algoritmaları Uygulaması (ARM) (1 Saat)
Kurs Açmak İçin Gereken Asgari Katılımcı Sayısı: 10

Programda Ders Verecek Eğitmenler: Doç.Dr.Ömer Faruk RENÇBER