MATLAB ve Yapay Zeka Uygulamaları

Eğitimin Hedef Kitlesi Lisans/Yüksek Lisans Öğrencileri
Son Başvuru Tarihi: 30.04.2021
Eğitim Tarihi ve Süresi: 20 saat
Kursun Amacı: Katılımcılara temel MATLAB Progrmalama Dili, Ses ve Görüntü İşleme ve Yapay Zeka konularında uygulamalı bilgiler sunulacaktır.
Eğitime Kimler Katılabilir? (Başvuru İçin Önkoşul Durumu):  Mühendislik Fakültesi ve Fen Fakültesi öğrencileri
Kursun Önemi: MATLAB sayısal ve sembolik hesaplamada, bilimsel hesaplamada, endüstride ve ArGe kurumlarında çok tercih edilen bir programlama dilidir. Bu konuda yetişmiş personel ülkemiz için değerli olacaktır.
Kurs Sonu Elde Edilecek Kazanımlar:  MATLAB tabanlı programlama becerisi, görüntü işleme, ses işleme ve yapay zeka konularında temel düzeyde bilgi sahibi olmak
Kurs Saati: 20 saat
Kurs İçeriği:  Veri tipleri, koşul ve döngü yapıları, fonksiyonlar, diziler, matrisler, çizim, grafik arayü içeren program yazma (GUI programming), eğri uydurma, denklem sistemlerinin çözümü, görüntü ve ses işleme, yapay zeka uygulamaları
Kurs Açmak İçin Gereken Asgari Katılımcı Sayısı: 15