Yemek yapma aşamasına dahil olan insanların bilinç düzeylerinin gelişmesini sağlayabilmek. Özelde Gaziantep halkının, genelde Türk mutfak kültürü uygulayıcılarının dünya standartlarında temel doğrama, pişirme ve sunum tekniklerine hakim olabilmesini sağlamak.
2-KURSUN ÖNEMİ:
Güvenli gıdaya ulaşabilmek ve tüketicilere güvenli gıda ulaştırabilmek günümüzde üzerinde yoğun çabalar sarf edilen konulardan bir tanesidir diyebiliriz. Evde ve ev dışında bilinçsiz bir şekilde gerçekleştirilen yemek yapma aşamaları insan sağlığı açısından ciddi olumsuzluklara neden olabilir. Ayrıca mesleki becerinin doğru aktarımının da sağlanabilmesi planlanan eğitim sayesinde, kursiyerlerin istihdam edilirken tercih sebebi olmasını sağlamakta önem arz etmektedir.
Eğitimler Hafta İçi Gaziantep Üniversitesi Kampüsünde Aşağıda belirtilen tarihlerde Yapılacaktır.
Eğitim amacı; Öğrencilerin dünyada uygulanan tüm doğrama ve pişirme tekniklerini ileri derecede teorik ve pratik olarak öğrenmelerini sağlamaktır.
Eğitim Süresi; 42 saat olup, 12 gün olarak planlanmıştır.
Asgari kursiyer sayısı 10, azami kursiyer sayısı 20 dir.
Kursiyerlere verilecek doküman ve ekipmanlar eğitim bedeline dâhildir.
Kesin Kayıtlarımız Başlamıştır.
Konu Başlıkları:
1. GÜN, 17:00 -19:35Kişisel Hijyen: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU
2. GÜN, 17:00 -19:35 Mutfakta hijyen ve sanitasyon: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU
3. GÜN 17:00 -19:35 HACCP ve diğer gıda güvenlik sistemleri: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU
4. GÜN, 17:00 -19:35 Araç gereç temizliği ve sağlık: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU
5. GÜN, 17:00 -19:35 Kirlenme türleri ve gıda zehirlenmesi: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU
6. GÜN, 17:00 -19:35 Mutfakta kullanılan temel gereçler ve donanımlar: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU
7. GÜN 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel doğrama şekilleri: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
8. GÜN, 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel pişirme yöntemleri: Suda Pişirme Yöntemleri: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
9. GÜN, 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel pişirme yöntemleri: Kuru Isıda Pişirme Yöntemleri: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
10. GÜN, 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel pişirme yöntemleri: Yağda Pişirme Yöntemleri: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
11. GÜN, 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel pişirme yöntemleri: Buharda Pişirme Yöntemleri: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
12. GÜN, 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel soslar: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK
Gastronomi, Turizm, seyahat ve Pazarlama Uzmanı, Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi. Yiyecek İçecek Endüstrisi, Satış Pazarlama ve Turizm alanında özel sektör deneyimli.
Verdiği Eğitimlerden Bazıları;
• İçki Teknolojisi (Gaziantep Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü)
• Turizmde Pazarlama Yönetimi (Gaziantep Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı)
• Turizm sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı, TUYUP Projesi Eğitmeni)
• Profesyonel Gastronomi Eğitimleri (GASTURDER & Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla, Eğitmen)
• Girişimcilik (Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu)
Gastronomi ve mutfak sanatları, turizm, yiyecek-içecek, gastronomi gibi alanlarda uzman eğitmen. Turizm ve yiyecek-içecek sektöründe deneyimli yönetici, aşçı, oryantasyon eğitmeni, gezgin, müzisyen.
Verdiği Eğitimlerden Bazıları;
• Servis Biçim ve Teknikleri (Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Mutfak Sanatları Eğitmenliği Sertifika Programı)
• Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi (Gaziantep Üniversitesi Gastronomi Bölümü)
• Restoran Yerleşim ve Düzeni (Gaziantep Üniversitesi Gastronomi Bölümü)
• Turizm (Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu)
• Yiyecek-İçecek Sektöründe Etik (Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu)
• Mutfak Sanatları Eğitmenliği (Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Mutfak Sanatları Eğitmenliği Sertifika Programı)
• Gastronomi (Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi)
• Türk Mutfak Kültürü (SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri)
• Yemek Pişirme Teknikleri (Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları)
• Mutfak Uygulama (Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak sanatları)
• Yöresel Mutfaklar (Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları)
• Avrupa Mutfağı (Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları)
GÜSEM BANKA HESAP BİLGİLERİ
Hesap Adı: G.Antep Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı Banka/Şube: Halkbank-Uydu Şubesi IBAN NO: TR 20 0001 2001 3380 0080 0000 07 Not: Lütfen ödemelerinizde Ad Soyad, TC Kimlik No, Kurs Adı belirtiniz.
ÖNEMLİ UYARI Bankacılık uygulamalarından biri olan FAST yoluyla ödeme yapmayınız!!!
Sadece Havale veya EFT yöntemini kullanınız.
Bilgiler
Kurs Ücreti 275.00 TL
Süre: 42 Saat
Son Başvuru Tarihi: 01.01.2020
Online: Yok
Örgün: Var
Kontenjan: 20
E-Posta Bültenimize Abone Olun
Yeni sertifika programları ve duyurulardan haberdar olun, indirimlerden faydalanın.