Mutfak Sanatları Temel Eğitimi Sertifika Programı

KURSUN AMACI:

Yemek yapma aşamasına dahil olan insanların bilinç düzeylerinin gelişmesini sağlayabilmek. Özelde Gaziantep halkının, genelde Türk mutfak kültürü uygulayıcılarının dünya standartlarında temel doğrama, pişirme ve sunum tekniklerine hakim olabilmesini sağlamak.

2-KURSUN ÖNEMİ:

Güvenli gıdaya ulaşabilmek ve tüketicilere güvenli gıda ulaştırabilmek günümüzde üzerinde yoğun çabalar sarf edilen konulardan bir tanesidir diyebiliriz. Evde ve ev dışında bilinçsiz bir şekilde gerçekleştirilen yemek yapma aşamaları insan sağlığı açısından ciddi olumsuzluklara neden olabilir. Ayrıca mesleki becerinin doğru aktarımının da sağlanabilmesi planlanan eğitim sayesinde, kursiyerlerin istihdam edilirken tercih sebebi olmasını sağlamakta önem arz etmektedir.

Eğitimler Hafta İçi Gaziantep Üniversitesi Kampüsünde Aşağıda belirtilen tarihlerde  Yapılacaktır.

  • Eğitim amacı; Öğrencilerin dünyada uygulanan tüm doğrama ve pişirme tekniklerini ileri derecede teorik ve pratik olarak öğrenmelerini sağlamaktır.
  • Eğitim Süresi; 42 saat olup, 12 gün olarak planlanmıştır.
  • Asgari kursiyer sayısı 10, azami kursiyer sayısı 20 dir.
  • Kursiyerlere verilecek doküman ve ekipmanlar eğitim bedeline dâhildir.
  • Kesin Kayıtlarımız Başlamıştır.

Konu Başlıkları:

 

1. GÜN, 17:00 -19:35 Kişisel Hijyen: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU

   

2. GÜN, 17:00 -19:35 Mutfakta hijyen ve sanitasyon: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU

   

3. GÜN 17:00 -19:35  HACCP ve diğer gıda güvenlik sistemleri: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU

   

4. GÜN, 17:00 -19:35  Araç gereç temizliği ve sağlık: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU

   

5. GÜN, 17:00 -19:35  Kirlenme türleri ve gıda zehirlenmesi: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU

   

6. GÜN, 17:00 -19:35  Mutfakta kullanılan temel gereçler ve donanımlar: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU

   

7. GÜN 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel doğrama şekilleri: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK

   

8. GÜN, 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel pişirme yöntemleri: Suda Pişirme Yöntemleri: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK

   

9. GÜN 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel pişirme yöntemleri: Kuru Isıda Pişirme Yöntemleri: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK

   

10. GÜN 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel pişirme yöntemleri: Yağda Pişirme Yöntemleri: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK

   

11. GÜN, 17:00 -20:30 Mutfakta kullanılan temel pişirme yöntemleri: Buharda Pişirme Yöntemleri: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK

   

12. GÜN, 17:00 -20:30  Mutfakta kullanılan temel soslar: Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK

   

 

 

 

 


GÜSEM BANKA HESAP BİLGİLERİ

Hesap Adı: G.Antep Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı
Banka/Şube: Halkbank-Uydu Şubesi
IBAN NO: TR 20 0001 2001 3380 0080 0000 07
Not: Lütfen ödemelerinizde Ad Soyad, TC Kimlik No, Kurs Adı belirtiniz.
ÖNEMLİ UYARI Bankacılık uygulamalarından biri olan FAST yoluyla ödeme yapmayınız!!!
Sadece Havale veya EFT yöntemini kullanınız.

E-Posta Bültenimize Abone Olun

Yeni sertifika programları ve duyurulardan haberdar olun, indirimlerden faydalanın.