OSMANLI DEVLETİ ARŞİVLERİNİN DİLİ EĞİTİMİ

KURSUN AMACI:

Katılımcıların Rika, Talik, Divani el yazması Osmanlı arşiv belgelerini okuyup yorumlamalarını sağlamak. Ayrıca Naima Tarihi Solakzade Tarihi, Cevdet Tarihi gibi kaynak eserleri okuyup anlayabilecek seviyeye gelmeleri amaçlanmaktadır.

KURSUN ÖNEMİ:

Osmanlı Türkçesi, Türk dilinin en uzun dönemlerinden birini ifade etmektedir.Bu yazı dilini öğrenmek, Türk dili ve Türk tarihini öğrenmek ve anlamakla eş değerdedir. Ayrıca bu dersi alan öğrenciler hukuk dilindeki Arapça ve Farsça kelimeler ile tamlamaları çözebileceklerdir.

EĞİTİM SÜRESİ: 56 saat

BEKLENEN KATILIMCI SAYISI:  50 kişi

BAŞVURU ŞARTLARI:

Master ve doktora öğrencileri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve Osmanlı Paleoğrafyasını öğrenmek isteyen herkese açıktır.

KURS ÜCRETİ: 1000 ₺

PROGRAMDA DERS VERECEK EĞİTMENLER: Prof. Dr. Ahmet GÜNDÜZ

PROGRAM KOORDİNATÖRÜ: Prof. Dr. Ahmet GÜNDÜZ

NOTLAR:

Eğitimler haftasonu olacaktır.

Gruplara özel indirim uygulanmaktadır.

Sınıflarımız 20 kişiliktir. Katılımcı sayısı 15’e ulaşması halinde kurs açılacaktır.

Kurs başladıktan sonra ücret iadesi kesinlikle yoktur.