Sayısal ve Sözel Yetenek Mantıksal Muhakeme

Kursun Adı:  İlkokul Öğrencilerine Özel Sayısal ve Sözel Yetenek Mantıksal Muhakeme
Eğitimin Türü (Online-Yüzyüze ?) Online
Eğitimin Hedef Kitlesi İlkokul Öğrencileri
Eğitim Tarihi ve Süresi: Haftada 2 gün 2'şer saat 15 hafta   3 ay
Eğitimin Yeri Online
Eğitim Sonunda Sınav Yapılacaksa:  Sınav Tarihi:  Eğitim Sırasında Deneme Sınavları Yapılacaktır.
Kursun Amacı: Her çocuk birçok yetenekle donatılmış bir şekilde hayatına başlar. Yetenekli çocuklar, günlük hayat içerisinde doğru insanlarla karşılaştıklarında ve çoğunlukla da bazı tesadüflerle ortaya çıkarlar. BİLSEM’lerin amacı, üstün yetenekli çocukların sahip oldukları yetenekleri hızlı bir biçimde keşfetmek, bu yetenekleri geliştirmek, kendilerine ve topluma ileride faydalı birer birey olmalarını sağlamaktır.  Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan bir kurstur.
Eğitime Kimler Katılabilir? (Başvuru İçin Önkoşul Durumu):  İlkokul 1, 2 ve 3. Sınnıfta Okumakta Olan Öğrenciler
Kursun Önemi:  Bireysel yetenekleri keşfedilmesi, bireylerin kendisiyle barışık bir hayat sürmesi açısından önemlidir. BİLSEM'lerde, bireyleriin yetenekleri doğrultusunda proje temelli bir eğitim alacak olması,  ülkelerine katkıda bulanacak bireyler olarak yetişecek olmaları bakımından önem arz etmektedir. Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.
Kurs Sonu Elde Edilecek Kazanımlar:  (Bu kursun kişiye sağlayacağı avantajlar nelerdir?)

Öğrencilerin yaratıcı düşünce, keşif, icat, sosyal ilişkilerde başarı, inovasyon, liderlik,
iletişim ve sanatsal beceriler kazanmaları, aynı zamanda düşünme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Kurs Saati: 60 SAAT
Kurs İçeriği:  * Dikkat Toplama,   *Hafıza Geliştirme,  *Akıl Yürütme(Sayısal ve Sözel Mantık Teknikleri)   *Şekil Yeteneğini Geliştirme
Kurs Açmak İçin Gereken Asgari Katılımcı Sayısı: 10 Kişi    /   3  Grup       1.2 ve 3 sınıf
Kurs Ücreti: 1.200 TL
Programda Ders Verecek Eğitmenler: Ahmet GÖKÇE / Nursel FENCİ
Program Koordinatörü: Ahmet GÖKÇE / Nursel FENCİ

NOT: Üniversitemiz personel, öğrencilerine ve mezun öğrencilerimize % 10 indirim uygulanacaktır.

Gruplara özel indirim uygulanmaktadır.

Kurs başladıktan sonra ücret iadesi kesinlikle yoktur.