SPSS ile Veri Analiz Kursu

TEMEL SPSS KURSU DERS BAŞLIKLARI VE İÇERİĞİ

SPSS, (Sosyal Bilimler İçin İstatistik Programı) veri analiz programı Sosyal Bilimler başta olmak üzere Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri alanlarında nicel veri seti le çalışan tüm araştırmacılar tarafından kullanılmaktadır. Akademik çalışmaların yanı sıra, birçok kurum ve kuruluşlar tarafından pazar araştırması yapmak amacıyla da sıklıkla kullanılan bir bilgisayar programıdır. Kullanımı oldukça kolay olup, Microsoft Excell programına benzer bir yazılıma sahiptir. Program, verilerin sayısal olarak dağılımlarının (adet bazında )belirlenmesinde frekans analizi kullanılır. Bu program aracılığı ile betimleyici analizler yapılabileceği gibi, keşfedici faktör analizi, geçerlilik ve güvenilirlik analizleri, parametrik ve non-parametrik testler, regresyon ve korelasyon analizleri yapılabilir. Özellikle Yapısal Eşitlik Modeli üzerinde çalışan araştırmalar için, analizlerin vazgeçilmeyen ilk basamağıdır.

1-SPSS Program ve Menülerin tanıtımı (2 Saat)

2-SPSS veri girişi ve değişken tanımlanması (1 Saat)

3-SPSS’te eksik veri analizi, veri transformasyonu ve veri gruplandırma (1 Saat)

4-Frekans ve Yüzde Analizleri, Aritmetik Ortalama, Standart Sapma, Mod ve Medyan Değerlerinin hesaplanması, SPSS’te İleri Düzey Tablolar Hazırlama (2 Saat)

6-Normallik ve Güvenilirlik testleri (1 Saat)

7- Faktör Analizi ( 1 Saat)

8-One Sample T Test, Independent Sample t test, Paired Sample T test, One Way Anova Testi (Parametrik Testler)(2 Saat)

9- Man Whitney U testi, Kruskal Wallis H testi, Wilcoxon Testi,  Ki kare Testi (2 Saat)

10-Korelasyon -Regresyon Testleri (2 Saat)

Programda Ders Verecek Eğitmen: Dr.Öğr.Üyesi Belma SUNA

Kursa İlişkin Notlar:

• Katılımcıların daha etkin bir öğrenime sahip olabilmesi için dersler 4 güne bölünmüştür.
  • Her bir dersin süresi 45 dakikadır.

NOT: Üniversitemiz personel, öğrencilerine ve mezun öğrencilerimize % 10 indirim uygulanacaktır.

Gruplara özel indirim uygulanmaktadır.

Kurs başladıktan sonra ücret iadesi kesinlikle yoktur.

GÜSEM BANKA HESAP BİLGİLERİ

Hesap Adı: G.Antep Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı
Banka/Şube: Halkbank-Uydu Şubesi
IBAN NO: TR 20 0001 2001 3380 0080 0000 07
Not: Lütfen ödemelerinizde Ad Soyad, TC Kimlik No, Kurs Adı belirtiniz.
ÖNEMLİ UYARI Bankacılık uygulamalarından biri olan FAST yoluyla ödeme yapmayınız!!!
Sadece Havale veya EFT yöntemini kullanınız.

SPSS ile Veri Analiz Kursu için T.C. Kimlik Numaranızı yazarak başvuruya başlayınız.

NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?
Videoyu izlemek için tıklayınız.

BAŞLAMADAN ÖNCE;
belgelerinin dijital kopyalarını sisteme yüklemek üzere hazırlayınız.