SPSS ile Veri Analiz Kursu

TEMEL SPSS KURSU DERS BAŞLIKLARI VE İÇERİĞİ

1-SPSS Program ve Menülerin tanıtımı (2 Saat)

2-SPSS veri girişi ve değişken tanımlanması (1 Saat)

3-SPSS’te eksik veri analizi, veri transformasyonu ve veri gruplandırma (1 Saat)

4-Frekans ve Yüzde Analizleri, Aritmetik Ortalama, Standart Sapma, Mod ve Medyan Değerlerinin hesaplanması, SPSS’te İleri Düzey Tablolar Hazırlama (2 Saat)

6-Normallik ve Güvenilirlik testleri (1 Saat)

7- Faktör Analizi ( 1 Saat)

8-One Sample T Test, Independent Sample t test, Paired Sample T test, One Way Anova Testi (Parametrik Testler)(2 Saat)

9- Man Whitney U testi, Kruskal Wallis H testi, Wilcoxon Testi,  Ki kare Testi (2 Saat)

10-Korelasyon -Regresyon Testleri (2 Saat)

Kurs Başlama Tarihi: 18.02.2021 Saat: 19.30'da online olarak başlayacaktır.

Programda Ders Verecek Eğitmen: Dr.Öğr.Üyesi Belma SUNA

Program Koordinatörü: Doç. Dr. Ömer Faruk RENÇBER

Kursa İlişkin Notlar:

• Katılımcıların daha etkin bir öğrenime sahip olabilmesi için dersler 4 güne bölünmüştür.
  • Her bir dersin süresi 45 dakikadır.
  • Katılımcıların kursa gelmeden önce IBM SPSS 21.0 yüklü bir dizüstü bilgisayara sahip olmaları beklenmektedir.

NOT: Üniversitemiz personel, öğrencilerine ve mezun öğrencilerimize % 10 indirim uygulanacaktır.

Gruplara özel indirim uygulanmaktadır.

Kurs başladıktan sonra ücret iadesi kesinlikle yoktur.

Numaranızı başında 0 Olmadan 10 Hane olarak yazınız.