STEM+A Eğitici Eğitimi

Kursun Adı:  STEM+A Eğitici Eğitimi
Eğitimin Türü (Online-Yüzyüze ?) Online 
Eğitimin Hedef Kitlesi STEM+A eğitim modelinin uygulama süreci hakkında bilgi sahibi olmak isteyen tüm öğretmenler
Son Başvuru Tarihi:  
Eğitim Tarihi ve Süresi:  
Kursun Amacı: Günümüzde fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında düşünen, üreten, sorgulayan ve yaratıcı bireylere olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle, bu alanlarda öğretme-öğrenme süreçleri için yeni ve farklı programların uygulanması zorunlu olmuştur. Bu uygulamaların en yeni olanı STEM eğitim modeli ve yaklaşımıdır.
İlk defa 2001 yılında The National Science Foundation yöneticisi Judith A. Ramaley tarafından bir eğitim terimi ya da kavramı olarak türetilen STEM, bu tarihten itibaren hızlı bir şekilde yayılmıştır.
STEM, Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) kelimelerinin baş harflerinin kısaltmasından oluşmuştur. Dilimizdeki ifadesiyle “FeTeMM” ; Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin kısaltmasıdır ve bir veya daha fazla disiplindeki bütünleşik eğitim yaklaşımı olarak bilinir.
Bu kursun genel amacı, STEM+A eğitim modelinin eğitim sistemine entegrasyonu ve bu yönde yapılcak etkinlikler ile soyut kavramların teknoloji ve mühendislik uygulamaları ile birleştirilerek bütüncül bir yaklaşımla uygulamalı olarak verilmesi, öğretilmesi planlanan bu kuram ve kavramların öğrenme -öğretme sürecinde kalıcı ve etkin öğrenmelerin gerçekleşmesine imkân vermesidir.
Eğitime Kimler Katılabilir? (Başvuru İçin Önkoşul Durumu):  STEM+A eğitim modelinin uygulama süreci hakkında bilgi sahibi olmak isteyen tüm öğretmenler başvuru yapabilmektedir. Disiplinlerarası eğitim durumlarının ders sürecine entegrasyonu ve eğitim teknolojilerinin kullanımı noktasında istekli olmak ön koşuldur.
Kursun Önemi: Bu kurs sonunda, Fen ve Matematik derslerinin öğrenilme süreci daha eğlenceli ve verimli hale gelecek, öğrenilen bilgilerin teknolojik ve mühendislik uygulamaları göz önünde bulundurularak öğrencilerin günlük hayatlarında ve gelecekte karşılaşabilecekleri gerçek yaşam problemleri ile mücadele etme ve çözme becerileri geliştirilmiş olacaktır. Ayrıca öğrenciler, okulda öğrenilen bilgilerin gerçek hayatta, bilim ve teknolojideki uygulama alanlarını gözlemleyerek bu bilgileri anlamlandırmış olacaklardır.
Aynı zamanda bu kursun diğer bir modülü olan öğretmen eğitimi uygulamalarında ise STEM alanında eğitim veren öğretmenler STEM etkinlikleri hakkında bilgi almış olacak ve kendi derslerinde uygulayacakları etkinlik ve ders planı hazırlama noktasında detaylı bilgi sahibi olacaklardır.
Kurs Sonu Elde Edilecek Kazanımlar:  (Bu kursun kişiye sağlayacağı avantajlar nelerdir?) 1. STEM+A eğitim modeli hakkında teorik bilgi sahibi olunacaktır 2. STEM+A ders planı hazırlama  3. Web 2.0 araçlarının ders değerlendirme sürecinde kullanımı  4. STEM+ A eğitim modeline ilişkin etkinlik tasarlama  5. Bilgi işlemsel düşünme ve STEM+A 6. Bilgisayarsız kodlama hakkında bilgi 7. Bilgisayarca düşünme etkinlikleri 8. Örnek bir STEM+A etkinliği
Eğitimin Toplam Saati ve Devam Zorunluluğu:

25 saat

Eğitimlerimize en az % 70 devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Eğitmen tarafından alınan yoklama listesine göre eğitimlerin % 70'ine devam eden kursiyerlerimize “Katılım Belgesi” verilecek olup, eğitime düzenli devam etmeyen kursiyerlere herhangi bir belge verilmeyecektir.

Kurs İçeriği:  1. STEM+A eğitim modeli hakkında teorik bilgi 2. STEM+A ders planı hazırlama  3. Web 2.0 araçlarının ders değerlendirme sürecinde kullanımı 4. STEM+ A eğitim modeline ilişkin etkinlik tasarlama  5. Bilgi işlemsel düşünme ve STEM+A  6. Bilgisayarsız kodlama hakkında bilgi   7. Bilgisayarca düşünme etkinlikleri  8. Örnek bir STEM+A etkinliği     9. Proje tabanlı öğrenme etkinlikleri   10. Matematiksel modelleme etkinliği 
Programda Ders Verecek Eğitmenler: Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Başaran
Program Koordinatörü:

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Başaran

NOT: Üniversitemiz personel, öğrencilerine ve mezun öğrencilerimize % 10 indirim uygulanacaktır.

Gruplara özel indirim uygulanmaktadır.

Kurs başladıktan sonra ücret iadesi kesinlikle yoktur.


GÜSEM BANKA HESAP BİLGİLERİ

Hesap Adı: G.Antep Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı
Banka/Şube: Halkbank-Uydu Şubesi
IBAN NO: TR 20 0001 2001 3380 0080 0000 07
Not: Lütfen ödemelerinizde Ad Soyad, TC Kimlik No, Kurs Adı belirtiniz.
ÖNEMLİ UYARI Bankacılık uygulamalarından biri olan FAST yoluyla ödeme yapmayınız!!!
Sadece Havale veya EFT yöntemini kullanınız.

E-Posta Bültenimize Abone Olun

Yeni sertifika programları ve duyurulardan haberdar olun, indirimlerden faydalanın.