Uygulamalı Zaman Serisi Analizi Eğitimi

1-KURSUN AMACI: Lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrencilerin, akademisyenlerin ve iş dünyası analistlerinin ülke veya firma bazlı veri setleri üzerinden yapacakları çalışmalarda faydalanabilecekleri analiz tekniklerini uygulayabilme yeterliliği kazandırmak.

2-KURSUN ÖNEMİ: Ekonometrik yöntemlerin temellerinin kavranması ve bu temellere dayalı olarak sürekli biçimde güncellenen yeni tekniklerin öğrenilmesi, katılımcıların kaliteli ve etki faktörü yüksek dergilerde yayın yapabilmeleri bakımından önem arz etmektedir.

3-EĞİTİM SÜRESİ: Toplam 25 Saat (3 Gün) şeklinde planlanmaktadır. Derslerin Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri GÜSEM bünyesindeki dersliklerde yapılması planlanmaktadır.

4-BEKLENEN KATILIMCI SAYISI: 18-22 arası katılımcı sayısı planlanmaktadır.

5-BAŞVURU ŞARTLARI: Kurs, uygulamalı ekonometri alanına ilgi duyan tüm katılımcılara açık olmakla birlikte özellikle İktisat, İşletme, Ekonometri ve Finans alanında çalışmalar yapan katılımcılar için önerilmektedir. Katılımcıların yanlarında EViews (en düşük EViews 9 sürümü) ve GAUSS (en düşük GAUSS 10 sürümü) programlarının yüklü olduğu bir dizüstü bilgisayar ile gelmesi gerekmektedir. (İhtiyaç halinde öğretim üyesi tarafından kurs öncesi yüklenebilecektir.)

6-KURS ÜCRETİ: Eğitim Katılım Ücreti 500 TL’dir.

7-PROGRAMDA DERS VERECEK EĞİTMENLER : Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif DESTEK

8-PROGRAM KOORDİNATÖRÜ : Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif DESTEK

NOTLAR:

• YETERLİ KONTENJANA ULAŞTIKTAN SONRA SINIFIMIZ AÇILACAKTIR.
  • KURS BAŞLADIKTAN SONRA ÜCRET İADESİ YOKTUR.